Explore sezona 2021/22

Po prvi put, u Savremenoj osnovnoj školi, 28. maja 2022. godine, uspešno je održan  FIRST LEGO League Explore festival, u organizaciji Udruženja „Prava Priča“, organizacije Serbian Tech i slovenačke organizacije Super Glavce. Učestvovalo je čak devet timova iz Beograda i Kragujevca.

Timovi su pripreme za program otpočeli još tokom 2021. godine, marljivo radeći na osmišljavanju projekta, pravljenju panela i prezentacije, kao i motorizovanog modela napravljenog od lego kockica.

Celodnevni program omogućio je učesnicima da eksperimentišu, razvijaju svoje samopouzdanje, kritičko razmišljanje i veštine dizajniranja i konstrukcije kroz zabavno i praktično STEM učenje.

Tog dana, svi timovi su bili pobednički timovi jer su pokazali šta znači odisati timskim duhom, entuzijazmom, kreativnošću i radoznalošću!

Svi timovi su se jako istakli i pokazali izuzetna znanja iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike. Takođe, učesnici su se istakli i na polju Osnovnih vrednosti pri čemu su prezentovali i razmenjivali svoje ideje sa drugim timovima.

 

Organizaciji je podršku pružila i kompanija Rauch koja je svojim proizvodima obezbedila osveženje učesnicima i organizatorima na dan Festivala.

Učesnici

Na ovogodišnjem FIRST LEGO League Explore festivalu, učestvovalo je sedam ekipa iz Beograda i dve ekipe iz Kragujevca. Sve ekipe su brojale od dva do šest članova, između 6 i 10 godina, a predvodili su ih po dva mentora.

U ovoj sezoni učestvovale su sledeće ekipe:

Radoznalci

Četvoročlana ekipa entuzijasta bila je tu u ulozi Radoznalaca koji su sa zadovoljstvom slušali prezentacije timova i upoznavali proces istraživanja i pravljenja timskog modela i postera. Ekipu su činili Katarina Veljković, Ljubica Mudrić-Staniškovski, Mihailo Šundović i Danijela Pantić.

Podrška

Društvene mreže

Instagram
@firstlegoleague.rs
Facebook
FIRST LEGO League Srbija
LinkedIn
FIRST LEGO League Srbija